Recordant la Jornada Anual de Barcelona Travel Hub 2024

La Jornada Anual del Barcelona Travel Hub, va ser una iniciativa del Gremi d’Hotels de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, i va ser una autèntica celebració de la innovació i l’esperit emprenedor en el sector turístic. Amb més de cent quaranta assistents, des de representants del sector hoteler i el turisme, tecnològiques, startups, centres tecnològics, centres formatius, i representants de les diferents administracions i entitats del sector.

Jornada Anual Barcelona travel hub

Impulsant la Innovació

“La innovació té un paper fonamental per assolir la qualitat turística per la qual apostem fermament”, va expressar amb convicció Jordi Clos, president del Gremi d’Hotels de Barcelona. En aquesta jornada, van compartir diferents perspectives sobre la rellevància de la innovació per continuar treballant en un turisme més responsable i sostenible a Barcelona. Amb aquest objectiu i conduïts per Manel Casal, director General del Gremi d’Hotels de Barcelona, van intervenir:

 • Jordi Clos – president del Gremi d’Hotels de Barcelona.
 • Josep Santacreu – president de la Cambra de Comerç de Barcelona.
 • Miquel Rodríguez – gerent de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona.
 • Marta Domènech – directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya

Pla d’accions de Barcelona Travel Hub

Albert Serra, director d’innovació del Gremi, va presentar el pla d’accions de Barcelona Travel Hub, distingint cinc línies d’actuació:

 • Segon Cicle de webinars Barcelona Travel Hub: És una iniciativa concebuda per connectar professionals, emprenedors i interessats en el sector turístic mitjançant una sèrie de seminaris virtuals centrats en tendències emergents, aplicació de noves tecnologies i solucions innovadores per un turisme més responsable.
 • Innovation Networkings: Dissenyats al voltant d’una temàtica concreta, oferim una ruta innovadora d’aprenentatge i descoberta. Proporcionem oportunitats per presentar iniciatives i fomentem la interconnexió entre els participants.
 • Segona edició de GoTourism Up: El programa de preacceleració amb una durada de tres mesos, orientat a potenciar nous models de negoci i tecnologies aplicades a la cadena de valor turística. GoTourism és impulsat per Barcelona Travel Hub, el Gremi d’Hotels de Barcelona i la Fundació KIMbcn, amb la col·laboració de Noema Consulting i compta amb el suport financer del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el Fons Social Europeu Plus.
 • Incubadora Barcelona Travel Hub: Incubació de projectes de base tecnològica per al sector turístic. Durant el programa d’incubació, que s’estén al llarg de diverses etapes, els participants reben suport en diverses àrees clau. Això inclou orientació estratègica, assessorament tècnic i accés a recursos, així com la possibilitat d’establir connexions valuoses amb altres professionals del sector.

Incubant idees brillants 🌟

Durant l’esdeveniment, hem conegut els projectes que seran incubats aquest 2024 pel “Barcelona Travel Hub”, una incubadora clau per a startups innovadores en el sector turístic. Quatre dels projectes presentats van participar en el programa de preacceleració GoTourisme Up

 • Barbara Bach, cofundadora de BCNomad: Projecte que vol desenvolupar una plataforma de reserva d’allotjaments conscients per viatges conscients.
 • Fernando Matrichuk cofundador de HUB City Guides. Una solució que facilitarà als guies turístics l’acceptació de tours de manera immediata a través de WhatsApp.
 • Elena Losantos cofundadora d’Identify DTX. Va presentar la plataforma per crear i gestionar guies digitals personalitzades per cada allotjament i cada destí, amb més de tres-cents mil punts culturals i experiències en tot el món.
 • Jaume Paretas fundador de Weyeboo: L’app que et permet descobrir el món a través dels nadius, una nova manera de viatjar més local i autèntica.
 • Delphine Hastsadourian cofundadora de SwiftOn: És un dispositiu IoT que ofereix una combinació única de tecnologia i gamificació, proporcionant dades en temps real sobre l’ús d’aigua per habitació i fent que la conservació sigui divertida i competitiva.

Reflexions i consells d’experts

En la taula rodona van participar:

 • Fernando Zallo d’ESADE BAN.
 • Hugo Palomar de Bluvoyager Ventures.
 • Itziar Blasco Donoso de Barcelona Activa.
 • Adrià Izad de TravelPerk.

Van compartir diferents consells i insights sobre les tendències actuals d’inversió en el sector:

 •  “Ara els inversos cerquen beneficis més a curt termini” Adrià Izard
 • “També cada vegada se cerquen projectes amb impacte socials positius i que siguin sostenibles” Van coincidir Itziar Blasco i Fernando Zallo.
 • “Per invertir en les etapes inicials ens fixem en l’equip, el seu compromís, l’experiència i que també inverteixi en el seu projecte”. Hugo Palomar

Volem expressar el nostre més sincer agraïment a tots els participants, ponents, col·laboradors i equip per fer possible aquest esdeveniment!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *