Intraemprenedoria hotelera: innovació i disrupció

El passat sis de setembre vam viure una jornada de cocreació i innovació en el sector turístic. Reunits en les noves instal·lacions del Hub Digital de la Cambra de Comerç de Barcelona, es van reunir propietaris, directius d’establiments hotelers i emprenedors tecnològics amb l’objectiu d’explorar noves oportunitats de col·laboració i innovació en el sector.

“GoTourism Up”: Impuls per a les teves Idees Innovadores

Es va presentar el programa, “GoTourism Up,” l’eina de formació i mentoria que promou Barcelona Travel Hub i KimBCN subvencionat pel departament Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, cofinançat pel Fons Social Europeu Plus. Pensat per a preaccelerar idees en veritables projectes innovadors.

Innovació oberta. Open Innovation LAB3040

Un dels moments destacats de la jornada va ser la presentació del Programa “Open Innovation LAB3040” de la Cambra de Comerç de Barcelona, que fomenta la innovació oberta. Lab3040  té com a objectiu potenciar l’ecosistema d’innovació per a generar projectes entre corporacions, pimes, universitats, centres tecnològics i administracions per a ajudar a posicionar a Catalunya com un referent Europeu en el 2030/40.

Taller d'innovació. Explorant la metodologia de la innovació

Durant la jornada, vam explorar l’intraemprenedoria i la col·laboració amb emprenedors tecnològics a través d’un taller de dues hores de durada, que va permetre generar idees innovadores que tinguessin visió per a desenvolupar noves oportunitats de negoci.
El taller d’innovació es va enfocar a través de la metodologia Design Thinking en el qual l’usuari ocupa el lloc central. Es van crear tres grups de treball i es van utilitzar dos mètodes per a detectar reptes a trobar una solució. Concretament es va fer servir el “Mètode Persona”, que implica la creació de perfils ficticis que personifiquen a l’usuari amb l’objectiu de de conèixer les seves característiques i necessitats. Una vegada detectades les problemàtiques claus, es va explorar la tècnica dels “5 Perquès”. Durant aquest procés, es van plantejar preguntes “Per què?” repetidament per a identificar les causes arrel dels problemes, i comprendre millor el desafiament per a poder enfocar millor la solució.
En el taller d’innovació, la combinació del Mètode Persona i els 5 Perquès va desencadenar un procés de creativitat que per detectar problemàtiques i algunes solucions a explorar.

Una jornada enriquidora

Volem expressar el nostre agraïment a tots els participants que van formar part d’aquesta jornada. Recordar l’oportunitat que presenta el programa de preacceleració “GoTourism Up” i projectes com l’Open Innovation LAB3040.
Gràcies per ser part d’aquesta jornada i esperem veure com les vostres idees es converteixen en realitats innovadores en el món del turisme!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *